• 1

Bon inici de temporada per als esgrimistes catalans

La temporada 2018-19 ja está en marxa. I de quina manera. En només un mes ja hem pogut viure diverses competició d’àmbit autonòmic, nacional i internacional. A nivell català, el Màster d’Espasa masculina disputat en el marc de l’Arnold Classic Europe ens va deixar al Marius Alvarado com a guanyador.

Però això no va ser tot. A nivell nacional, el passat cap de setmana es van celebrar diversos tornejos de categories júnior en totes les modalitats, tant individuals com per equips. En aquests, van participar 71 joves catalans: 41 a espasa, 13 a floret i 17 a sable. I ho van fer amb grans resultats. Perquè en una competició com aquesta, que es clasificatòria per al Campionat d’Espanya i que serveix per assolir places per als Campionats d’Europa i del món, els catalans van tornar amb dues medalles d’argent (dels sablistes Cèlia Martínez i Nil Vallhonrat) i quatre finalistes (Gerard Gonell a espasa, Erik Fernández i Rogelio Caballero a Floret i Gerard Molinero a sable).

En les proves per equips destaca la segona posició del conjunt d’espasa masculina d’Amposta, la del sable del SAM i la de floret del club d’Esgrima Jaume Viladoms. Amb aquests resultats, tots tres equips continuen en una bona posició per aconseguir la classificació per al Campionat d’Espanya per equips, que es decidirà després de les segones jornades del novembre.

A nivell internacional cal destacar el cinquè lloc de la jove Jeanne Frebault, francesa afincada a Barcelona, al Satelit Absolut de Plovdiv.