• 1

Música i esport s’uneixen a la 8ena gala de l’esgrima catalana

La família de l’esgrima catalana va creixent any rere any. I així es va demostrar en la vuitena gala de cloenda de temporada. Com ja va sent habitual per aquestes dates, esportistes, famílies i clubs provinents d’arreu de Catalunya es van reunir al Teatre de Sarrià per reconèixer els èxits de la temporada anterior i donar el tret de sortida a la que està a punt de començar.

No hi va faltar res. Ni tan sols la música. Durant més de dues hores, els assistents van poder gaudir del talent musical d’alguns dels integrants de la Federació Catalana, que van  realitzar actuacions de piano, violí, guitarra i cant. Aquestes, es van entrellaçar amb l’entrega de diplomes i premis als esportistes destacats de la darrera temporada.

Els primers en pujar a l’escenari i copsar l’atenció del públic van ser els participants i guanyadors dels Circuits catalans, de totes les categories. Després van pujar els campions de Catalunya i Espanya (individual i per equips). I, finalment, aquells que van assolir èxits en competicions internacionals.

Tot seguit, la Federació va voler agrair la implicació dels clubs que durant l’any s’han encarregat de l’organització de les diferents competicions, nacionals i internacionals, que s’han dut a terme dintre del territori català. Llavors, els presidents de cadascuna de les entitats protagonistes van prendre la paraula per explicar els seves experiències al capdavant dels projectes realitzats i recordar els reptes que l’esgrima catalana haurà d’afrontar durant els propers mesos; que no són pocs.

Per això, tenint en compte tot el que queda per fer, es va aprofitar la vuitena gala anual per reconèixer tress figures essencials en la promoció del nostre esport: la Jaqueline Da Costa Machado, batejada com la ‘voluntària permanent’, l'Éric Frebault, patrocinador del Trofeu Sant Jordi i l’Ajuntament d’Amposta, vital en la divulgació de l’esgrima a les Terres de l’Ebre i Tarragona.